Energie

Medische Qigong Therapie is ontwikkeld vanuit de Traditionele Chinese Geneeswijzen en is meer dan 4000 jaar oud. Pijn is volgens de TCG, energetische stagnatie. Door mijn opleiding Medische Qigong ben ik in staat om die stagnatie in beweging te krijgen waardoor de pijn minder wordt of oplost.
Hier is dus niets zweverig of raar aan. De therapeut en/of het homeopathisch middel fungeert als katalysator om het lichaam van de cliënt weer in balans te brengen.

Albert Einstein heeft de formule E=MC2 ontdekt. In het kort betekent het dat materie ‘gestolde’ energie is. Dat betekent als je de materie oplost en potentiëert, dan komt de energie vrij. Doordat de materie uit het homeopathisch middel gefilterd is komt de specifieke energie van het middel vrij om lichaam en geest energetisch weer in balans te brengen. Zodoende wordt het genezingsproces, zonder het lichaam te belasten, ondersteund.

Het werken met energie is bij veel mensen nog een taboe. Het wordt gezien als zweverig, vreemd of zelfs eng. Mijn vraag aan mijn cliënten is dan altijd of zij mij dit kunnen uitleggen. In de meeste gevallen lukt dit niet. Ik vraag dan of zij mij kunnen uitleggen wat bijvoorbeeld het houden van iemand is, gelukkig zijn, of hun band met kinderen en/of kleinkinderen. Na veel beschrijvingen en mijn vraag om te concretiseren komt men uit bij gevoel, wat dus immaterieel, lees energetisch is.