Energie

Homeopathie is een energetische geneeswijze.

Albert Einstein heeft de formule E=MC2 ontdekt. In het kort betekent het dat materie ‘gestolde’ energie is. Vervolgens betekent dat als je de materie oplost en potentieert, dan komt die energie vrij. Doordat de materie uit het homeopathisch middel gefilterd is komt de specifieke energie van het middel vrij om lichaam en geest weer in balans te brengen. Zodoende wordt het genezingsproces, zonder bijwerkingen, ondersteund.

Het werken met energie is bij veel mensen nog een taboe. Het wordt gezien als zweverig, vreemd of zelfs eng. Mijn vraag aan mijn cliënten is dan altijd of zij mij dit kunnen uitleggen. In de meeste gevallen lukt dit niet. Ik vraag dan of zij mij kunnen uitleggen wat bijvoorbeeld het houden van iemand is, gelukkig zijn, of hun band met kinderen en/of kleinkinderen. Na veel beschrijvingen en mijn vraag om te concretiseren komt men uit bij gevoel, wat dus immaterieel, lees energetisch is.

Als iemand te weinig energie heeft kan een energetisch therapeut, magnetiseur, door zijn gave en opleiding, dit tekort aan te vullen en/of gestagneerde energie los te werken. Hij/zij kan kou in het lichaam verwarmen en hitte in het lichaam afvoeren.

Hier is dus niets zweverigs of raar aan. De therapeut en/of het homeopathisch middel fungeert als katalysator om het lichaam van zijn cliënt weer in balans te brengen.