Jan Bot

Al heel jong merkte ik dat ik bepaalde dingen ‘kon zien en voelen’ die andere mensen niet zagen. Middels magnetiseren kon ik pijn wegnemen.

Omdat mijn magnetiserend vermogen, zeker in die tijd, een taboe was maakte dit dat ik mij een beetje terugtrok. Ik was veel in de natuur en kwam vaak op de boerderij schuin tegenover mijn ouderlijk huis. Het was voor mij dan ook een logisch besluit dat ik boer wilde worden. Na mijn agrarische opleiding heb ik o.a. in de Verenigde Staten als cowboy gewerkt.

Door persoonlijke omstandigheden werd ik teruggeroepen naar Nederland. Deze ingrijpende ervaringen in mijn leven maakten dat ik meer ben gaan nadenken over de zin van het leven. Voor mij is dit bewustwording, gekoppeld aan mijn persoonlijke ontwikkeling om te worden wie ik in de kern ben.

In mijn optiek past hier ook mijn besmetting met de Borrelia bacterie, veroorzaker van de ziekte van Lyme, in. Lyme had een ernstig effect op mij. In eerste instantie op fysiek niveau, maar gaandeweg werd me ook duidelijk dat Lyme mij inzicht gaf in mijn emotioneel (dis)functioneren.

In mijn geval heeft de reguliere geneeskunde niet echt een antwoord op Lyme (dit geldt helaas voor veel aandoeningen) en hierdoor kwam ik in aanraking met homeopathie.

In mijn opinie is het essentieel om de balans te (her)vinden tussen fysiek- en emotioneel welbevinden. Dit is gezondheid!

Door mijn positieve ervaring met homeopathie met betrekking tot mijn eigen genezingsproces, heb ik besloten om zelf de opleiding tot klassiek homeopaat te volgen. Begin februari 2019 heb ik mijn diploma gehaald van 6 jarige opleiding aan de AVKH te Zwolle.

Mijn visie op ziekte en gezondheid veranderde. Mijn magnetiseren werd sterker en om naast mijn homeopathie praktijk mijn magnetiseren verder te kunnen ontwikkelen en verdiepen, heb ik inmiddels het basisjaar tot Haptotherapeut gevolgd.

Inmiddels is mijn innerlijke overtuiging is dat een groot deel van de oorzaak van ziek zijn berust op het langdurig bestaan een teveel aan emoties.

De natuur is een onuitputtelijke bron van inzicht, geneeskracht en inspiratie voor mij als homeopaat en kunstschilder.

Opleidingen

Basisjaar haptonomie Synergos, Amersfoort (2021)

Kruidenopleiding SORAG (2021)

Kruidenopleiding, inclusief basisjaar TCM Ohm Academy (2020)

Opleiding homeopathie AVKH, Zwolle (2019 Lid van NVKH en RBCZ)

Medische – en psychosociale basiskennis (2019)

Ranch management Fort Worth, Texas U.S.A.

Middelbare kadercursus rundveehouderij 

Middelbare landbouwschool

MAVO

Foto’s website:  © Coco Oltra

Portret foto: Femke Teussink