Jan Bot

Al heel jong merkte ik dat ik bepaalde dingen ‘kon zien en voelen’ die andere mensen niet zagen. Middels magnetiseren kon ik pijn wegnemen. Mijn magnetiserend vermogen was, zeker in die tijd, een taboe en dit maakte dat ik mij een beetje in mijzelf terugtrok.
Werken op de boerderij gaf mij rust en ontspanning en het was dan ook een logische stap om een agrarische opleiding te volgen.

Tijdens mijn Master in Ranch Management (Fort Worth U.S.A.) werd ik door persoonlijke omstandigheden teruggeroepen naar Nederland. Deze ingrijpende ervaringen in mijn leven maakten dat ik meer ben gaan nadenken over de zin van het leven. Dit is voor mij bewustwording, gekoppeld aan mijn persoonlijke ontwikkeling om te worden wie ik in de kern ben.

In mijn optiek past hier ook mijn besmetting met de Borrelia bacterie, veroorzaker van de ziekte van Lyme, in. Lyme had een ernstig effect op mij. In eerste instantie op fysiek niveau, maar gaandeweg werd me ook duidelijk dat Lyme mij inzicht gaf in mijn emotioneel (dis)functioneren.

In mijn geval heeft de reguliere geneeskunde niet echt een antwoord op Lyme (dit geldt helaas voor veel aandoeningen) en hierdoor kwam ik in aanraking met homeopathie.
Door mijn positieve ervaring met homeopathie heb ik besloten om zelf de opleiding tot klassiek homeopaat te volgen. Begin februari 2019 heb ik mijn diploma behaald van de zesjarige opleiding aan de AVKH te Zwolle.

Mijn visie op ziekte en gezondheid veranderde. Mijn magnetiseren werd sterker en om naast mijn homeopathie praktijk mijn magnetiseren verder te kunnen ontwikkelen en verdiepen, heb ik het basisjaar tot Haptotherapeut en Medische Qigong therapie gevolgd.
Inmiddels is mijn innerlijke overtuiging dat:

  • Vrijwel alle fysieke symptomen een uiting zijn van een emotionele onbalans.
  • Het lichaam fungeert als een ‘overdrukvat’ en laat zien waar de onbalans zich manifesteert.
  • Dit zich eerst afspeelt op energetisch niveau (geen afwijkingen in diagnostisch onderzoek maar wel veel onbegrepen klachten).
  • De oorzaak gevonden en aangepakt moet worden.
  • Ieder mens een zelf-genezend vermogen heeft wat ondersteund kan worden door, in mijn geval, homeopathie.
  • Het begeleiden van het genezingsproces middels gesprekken net zo belangrijk is.
  • Er een bereidheid moet zijn tot bewustwording en zelfreflectie om de in standhoudende factoren te veranderen.

Indien gewenst kan ik je een aanvullende behandeling geven waarbij ik het lichaam energetisch in balans breng middels Medische Qigong Therapie.

Opleidingen

Foto’s website:  © Coco Oltra

Portret foto: Femke Teussink