Jan Bot

Hierbij wat meer informatie over mijzelf.

Ik ben Jan Bot (1964), woonachtig in Markelo, getrouwd met Lies en we hebben 3 prachtige kinderen.

Al heel jong merkte ik dat ik bepaalde dingen ‘kon zien en voelen’ die andere mensen niet zagen. Middels magnetiseren kon ik pijn wegnemen.

Onder andere dit vermogen maakte dat ik een beetje op mijzelf was. Ik was veel in de natuur en kwam vaak op de boerderij schuin tegenover mijn ouderlijk huis. Het was voor mij dan ook een logisch besluit dat ik boer wilde worden. Na mijn agrarische opleiding heb ik in de Verenigde Staten als cowboy gewerkt.

Door persoonlijke omstandigheden werd ik teruggeroepen naar Nederland. Deze ingrijpende ervaringen in mijn leven maakten dat ik meer ben gaan filosoferen over het leven zelf.

De natuur is voor mij een onuitputtelijke bron, wat betreft geneeskracht en inspiratie voor mijn schilderijen en tuinieren en vanzelfsprekend homeopathie.

Een van die ervaringen was dat ik besmet raakte door een teek en de ziekte van Lyme ontwikkelde. Lyme had een ernstig effect op mij.  In eerste instantie op fysiek niveau, maar gaandeweg werd me ook duidelijk dat Lyme mij inzicht gaf op mijn emotioneel functioneren. Dit inzicht maakte dat mijn visie op ziekte en gezondheid veranderde.

In mijn opinie is het essentieel om de balans te (her)vinden tussen fysiek- en emotioneel welbevinden. Dit is gezondheid!

In mijn geval had de reguliere geneeskunde niet echt een antwoord op Lyme (dit geldt helaas voor veel aandoeningen) en hierdoor kwam ik in aanraking met homeopathie.

Door mijn positieve ervaring met homeopathie met betrekking tot mijn eigen genezingsproces, heb ik besloten om zelf de opleiding tot klassiek homeopaat te volgen. Begin februari 2019 heb ik mijn diploma gehaald van 6 jarige opleiding aan de AVKH te Zwolle.

 

Foto’s website:  © Coco Oltra

Portret foto: Femke Teussink