Jan Bot

Al op jonge leeftijd merkte ik dat ik bepaalde dingen kon ‘zien en voelen’ die anderen ontgingen. Daarbij kwam dat ik pijn bij mensen kon wegnemen. Dit magnetiseren heb ik verder ontwikkeld in mijn opleiding medische Qigong therapie. Deze energetische methode kan mede helpen om lichaam en geest van de cliënt weer in balans te brengen, waardoor diens pijn minder wordt of zelfs verdwijnt.

Persoonlijke ingrijpende ervaringen in mijn leven maakten dat ik meer ben gaan nadenken over de zin van het leven. Dit is voor mij bewustwording, gekoppeld aan mijn persoonlijke ontwikkeling om te worden wie ik in de kern ben.

In mijn optiek past hier ook mijn besmetting met de Borrelia bacterie, veroorzaker van de ziekte van Lyme, in. Lyme had een ernstig effect op mij. In eerste instantie op fysiek niveau, maar gaandeweg werd me ook duidelijk dat Lyme mij inzicht gaf in mijn emotioneel (dis)functioneren.

In mijn geval heeft de reguliere geneeskunde niet echt een antwoord op Lyme (dit geldt helaas voor veel aandoeningen) en hierdoor kwam ik in aanraking met homeopathie.
Door mijn positieve ervaring met homeopathie heb ik besloten om zelf de opleiding tot klassiek homeopaat te volgen. Begin februari 2019 heb ik mijn diploma behaald van de zesjarige opleiding aan de AVKH te Zwolle.

Mijn visie op ziekte en gezondheid veranderde. Inmiddels is mijn innerlijke overtuiging dat:

  • Vrijwel alle fysieke symptomen een uiting zijn van een emotionele onbalans.
  • Het lichaam fungeert als een ‘overdrukvat’ en laat zien waar de onbalans zich manifesteert.
  • Dit zich eerst afspeelt op energetisch niveau (geen afwijkingen in diagnostisch onderzoek maar wel veel onbegrepen klachten).
  • De oorzaak gevonden en aangepakt moet worden.
  • Ieder mens een zelf-genezend vermogen heeft wat ondersteund kan worden door, in mijn geval, homeopathie.
  • Het begeleiden van het genezingsproces middels gesprekken net zo belangrijk is.
  • Er een bereidheid moet zijn tot bewustwording en zelfreflectie om de in standhoudende factoren te veranderen.

Indien gewenst kan ik je een aanvullende behandeling geven waarbij ik het lichaam energetisch in balans breng middels Medische Qigong Therapie.

Opleidingen

Foto’s website:  © Coco Oltra

Portret foto: Femke Teussink