Homeopathie in de zomer

Voor mensen die niet precies weten wat homeopathie is, hierbij een korte uitleg.

Homeopathie is geen fytotherapie maar een energetische geneeswijze en heeft ten doel jouw zelf-genezend vermogen te activeren. De oorzaak van je klachten wordt aangepakt wat betekent dat de klachten verminderen of verdwijnen. Op deze manier herstel je op duurzame wijze de balans in je lichaam. In principe geldt dit voor allerlei aandoeningen/ziekten.

Dus mocht je in de zomer altijd last hebben van:

  • Reisziekte, die gepaard gaat met misselijkheid, duizeligheid, hoofpijn en/of overgeven.
  • Een jetlag.
  • Hooikoorts (ook in het voorjaar) of een andere allergische reactie.
  • Verergering van astma of COPD door hitte.

Dan is hier homeopathisch iets aan te doen.

Het aantal mensen met een allergische reactie zoals bijvoorbeeld hooikoorts of een bijen-, wespen allergie, neemt toe. Homeopathisch gezien betekent dit dat ons afweersysteem ontregeld is en extreem reageert op een bepaalde prikkel van bijvoorbeeld stuifmeel of een bijen- of wespensteek. Het lichaam laat dit zien onder andere door huiduitslag, niesbuien, opgezette slijmvliezen en jeuk.

Hetzelfde geld bijvoorbeeld voor mensen die last hebben van benauwdheid in de vorm van astma of COPD. Vooral bij de warmere, vochtige dagen verergert de benauwdheid en is ademen extra moeilijk.

Homeopathie kan hierbij verlichting en ondersteuning geven.

Je kunt een homeopathische hooikoortsbehandeling ook starten vóór het hooikoorts seizoen begint. Dan behandel je al vast de steeds weer terugkerende klachten. De kans is groot dat de hooikoortsklachten erin het hoogseizoen niet zijn of in ieder geval veel minder zijn.

Ons zelf-genezend vermogen probeert altijd weer de balans te vinden. Als je weet dat jij of jouw kind last heeft van reisziekte of jetlag, dan kun je voordat je op reis gaat een afspraak met mij te maken en speciaal voor hem/haar een middel voorschrijven.