Lyme (herstel)

Over Lyme is wordt veel geschreven en de reguliere wetenschap weet eigenlijk nog heel weinig (over de behandeling van Chronisch) Lyme.

Lyme is een multisysteem ziekte die wordt overgebracht door besmette teken en helaas regulier moeilijk te behandelen is. Naast het feit dat de meeste testen onbetrouwbaar zijn en doordat er niet altijd een rode vlek met kring op het lichaam te zien is, kan de besmetting in een vroeg stadium niet goed te herkennen zijn. Het gebeurt dan ook regelmatig dat pas in een later stadium er klachten komen die regulier niet echt verklaarbaar zijn en de patiënt weer naar huis gestuurd wordt met de mededeling dat er niets in het bloed te vinden.

Als er een rode vlek met een rode kring (Erythema Migrans), op het lichaam zichtbaar wordt is het duidelijk dat er een besmetting is geweest met een teek met Borrelia burgdorferi en standaard wordt er dan een kuur Antibiotica/Doxycycline voorgeschreven.

Voor een klein deel van de besmette personen is dit afdoende (vaak binnen 2 weken na de besmetting). De meeste mensen ontwikkelen echter chronisch Lyme wat verstrekkende, invaliderende gevolgen kan hebben.

En een kuur antibiotica doodt niet alleen de Lymebacterie, maar ook je gezonde darmflora waar voor een groot deel je weerstand in zit. Het duurt gemiddeld een jaar voordat je darmflora zich weer hersteld heeft.

Mijn persoonlijke ervaring met Lyme is dat de vatbaarheid voor besmetting en de mate van ziek worden voor een belangrijk deel afhankelijk is van je emotionele- en fysieke weerstand.

Stel je hebt een scheiding achter de rug, een dierbare verloren, of langdurige emotionele stress ervaren, dan verlaagt dit je emotionele weerstand.

Al deze problemen hebben zoveel energie aan je lichaam onttrokken dat je veel vatbaarder bent voor besmettingen. Vaak zorg je dan ook niet goed voor jezelf en kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Gelukkig is met Homeopathie en coaching op dat gebied veel te winnen!

In mijn opleiding Lymeherstel heb ik veel handvatten en inzichten gekregen om je veel beter te kunnen begeleiden en op deze manier je weerstand, immuunsysteem en geestelijke vermogens te versterken, zodat Lyme veel minder invloed heeft op je dagelijks functioneren en je beter ‘in je vel’ zit.