Oorspronkelijke geneeskunde versus reguliere geneeskunde

Ik noem natuurlijke geneeswijzen niet zonder reden oorspronkelijke geneeswijzen, aangezien sommige al zo lang bestaan als er mensen op deze aarde zijn. We leefden in en met de natuur. Een hard maar duidelijk bestaan waarbij het besef dat het leven eindig was volkomen normaal was.

Een groot verschil tussen de huidige reguliere zorg en medicatie is dat de oorspronkelijke geneeskunde, in mijn geval de homeopathie, de oorzaak van de symptomen achterhaald. Vervolgens wordt op een natuurlijke, lichaamseigen manier het zelf genezend vermogen van je lichaam ondersteund.

Dit in tegenstelling tot de reguliere geneeskunde waarbij de medicatie van synthetische oorsprong is, dus niet natuurlijk, en altijd gepaard gaat met (ernstige) bijwerkingen die je lichaam belasten.

Het is veelal symptoombestrijding en meestal wordt de oorzaak van de klacht niet achterhaald.

Neem bijvoorbeeld hoge bloeddruk.

Dit is een symptoom van een onderliggende oorzaak en geen ziekte op zich.

Dit kan zeker een lichamelijke oorzaak hebben, zoals een probleem met bijvoorbeeld de nierfunctie en dit dient ook uitgesloten te worden.

De meeste gevallen van hoge bloeddruk hebben echter een emotionele- en/of stress gerelateerde achtergrond, waarbij de bètablokkers het symptoom: verhoogde bloeddruk, onderdrukken maar de oorzaak meestal niet achterhaald wordt.

Daar komt ook nog bij dat de huisarts tegenwoordig heel veel op zijn bordje krijgt, weinig tijd heeft, consulten via de assistentes gaan en er, heel begrijpelijk, bijna geen tijd is voor een goed gesprek.


Mijn ervaring is dat een goed gesprek, waarbij je je gehoord voelt, bijdraagt aan het genezingsproces!

In mijn praktijk heb ik voor een eerste consult anderhalf tot twee uur en een vervolgconsult een uur gereserveerd. Ook is het altijd mogelijk om telefonisch of via de app contact met mij op te nemen.