(Oude en nieuwe) trauma’s

Onlangs kreeg ik een vraag van een man van midden 40 of ik hem kon helpen.

Hij kwam bij me met chronische pijnklachten. Fysiek had hij behoorlijke klachten van zijn rug, benen, armen, nek, schouders en zijn hoofd. Dusdanig dat hij niet meer normaal kon functioneren. Verder kampte hij met ernstige slaapproblemen door de pijn.  Hij kon geen enkele nacht meer goed slapen, al jaren niet meer…

Zoals gebruikelijk nam ik eerst een anamnese af. Door het stellen van vragen probeerde ik te achterhalen wat de aanleiding van de klachten is. Deze man had in het verleden een paar ernstige ongelukken gehad, waar hij een aantal nek- en ruggenwervels had gebroken en een stevige hersenschudding had opgelopen. Door zijn instelling van ‘hard werken en niet zeuren’ was hij nooit volledig hersteld en kampte met ernstige pijnklachten, hoofdpijnklachten, vergeetachtigheid en depressie.

Op het moment van het consult werkte hij met moeite nog maar halve dagen. Hij is projectleider van grote projecten, waar veel bij komt kijken. De man gaf aan dat hij eigenlijk niet meer kon werken. Hij hield het nauwelijks vol.

Tijdens het gesprek kwam ook naar voren dat hij en zijn vrouw al jaren bezig waren om middels I.V.F. (in vitro fertilisatie) behandelingen, kinderen te krijgen, wat geen makkelijke weg was. Ze hebben uiteindelijk 3 kinderen gekregen waarbij hun tweede kindje na korte tijd is overleden.

Na elke geboorte verloor zijn vrouw heel veel bloed en werd voor haar leven gevreesd. Al met al werd snel duidelijk dat de man naast jaren van fysieke ongemakken door zijn ongelukken, het verlies van zijn kind, stress een belangrijke factor was in zijn leven. Ik heb hem homeopathisch middel A. gegeven. Dit middel staat bekend om (oude en nieuwe) trauma’s aan te pakken. Na een week had ik hem aan de telefoon en hij gaf aan dat hij voor het eerst sinds jaren weer gewoon kon slapen, daarnaast was de pijn enorm afgenomen. Na 2 weken zei hij dat hij zich in jaren niet zo goed had gevoeld. Bovenstaande casus laat zien hoe effectief homeopathie kan werken. Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaand stuk, bel mij gerust op om te overleggen.